Beskrivning

Beskrivning av Villa Paradiset

Södervänd privat strandtomt

Villa Paradiset
Villa Paradiset

När ni passerar muren genom de stora portarna så kommer ni till en helt privat fastighet  på över 5000 kvm. På farleden utanför Villa Paradiset passerar båttrafiken till och från Stockholm, vilket skapar en panoramamålning som ständigt målas om.

Hela Villa Paradiset andas ett harmoniskt lugn. I söder ligger Torsbyfjärden och sjöutsikten sträcker sig vidare mot Norra Lagnö. Villa Paradiset består av en stor södervänd strandtomt, med egen naturlig sandstrand, jordkällare och en vacker huvudbyggnad uppförd år 1875.
I huset finns 7 dubbelsovrum, så man kan lätt sova upp till 14 personer.

Sällskapsytor och kök

Entrén till huset sker genom en stentrappa på sjösidan. Innanför dubbeldörrarna finns en vestibul där ni med fördel kan möta era gäster. Efter förhallen kommer ni in i husets nedre hall, här skapas en trevlig atmosfär genom generös takhöjd, spröjsade fönster och vackra snickeridetaljer, breda Douglasgranstiljor från Dinesen, vilket för övrigt är det golv som ligger i hela nedervåningen. Till vänster från hallen nås kök med matsal. Rakt fram ligger kapprum och till höger ligger husets väl tilltagna sällskapsrum. Bakom dubbeldörrar i hallen finns även trappan till husets övervåning.

Modernt kök
Modernt kök

Köket har bänkskivor av polerad betong, en stor SMEG dubbelugn med induktion samt gott om förvaring. I anslutning till köket finns ett större skafferi, ingång till nedervåningens badrum samt flera mindre förvaringsutrymmen.

I matsalen finns en kakelugn och en social och vacker matplats för upp till 12-16 personer med strålande utsikt över havet.

Köket som är integrerat med matsalen har en egen entré och serveringsgång till sällskapsdelen.

Sällskapsdelen är uppdelad i två stora vardagsrum varav det ena har öppen spis och det andra kakelugn. Självklart finns TV, DVD och internet i Villa Paradiset.

På nedervåningen finns även ett mindre dubbelsovrum.

Sovrumsavdelning och vind

Den vackra trappan leder oss till husets övervåning. Ovanför trappan finns en stor hall. Från hallen når man sedan fyra av husets dubbelsovrum, samt ett av övervåningens båda badrum.

Master BedroomTre av sovrummen har separata ingångar till badrummen. I det stora badrummet, som har ingång från två av sovrummen, finns badkar från Philippe Starck. I master bedroom finns en kakelugn.

Över hela övervåningen sträcker sig en vindsvåning med generös takhöjd. På vinden är nyligen inrett med ytterligare två stora ljusa dubbelsovrum.